Amb trànsit més lent, menys accidents de moto a ciutat

Amb trànsit més lent, menys accidents de moto a ciutat
Amb trànsit més lent, menys accidents de moto a ciutat

Davant la confirmació d’una velocitat màxima en ciutat de 30 km / h en determinades circumstàncies, al sector de la moto es considera que aquesta mesura contribuirà a millorar la sinistralitat dels motoristes.

L’anunci de la modificació de l’Reglament General de Circulació de la Direcció General de Trànsit que incorpora mesures de reducció de les velocitats màximes en l’àmbit urbà amb l’objectiu de pacificar el trànsit ha estat ben acollida per la patronal de el sector de la motocicleta del nostre país, ANESDOR.

En paraules del seu secretari general, José María Riaño, “cal abordar la sinistralitat dels vulnerables de forma integral: la pacificació de el trànsit a les ciutats és molt important. Aquests canvis contribuiran a reduir significativament la gravetat dels sinistres”.

En 2019 els usuaris vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) van significar el 53% de les víctimes per accidents de trànsit a Espanya i aquesta xifra va arribar al 82% a les ciutats. La reducció es xifra en velocitats a 30 km / h en vies d’un únic carril per sentit de circulació, a 50 km / h en vies de 2 o més carrils per sentit ia 20 km / h en vies que disposin de plataforma única de calçada .

Com conduir en moto ciutat 

També s’ha aprovat l’avantprojecte de modificació de la Llei de Trànsit. En aquest context, ANESDOR ha considerat rellevant l’increment de les sancions als que no facin servir el casc cordat i la proposta de bonificar amb punts de el carnet a la realització de cursos de conducció segura.

El sector de la moto considera la seguretat viària una prioritat absoluta. ACEM, l’associació de fabricants de motocicletes europea, ha desenvolupat una estratègia, que ja està treballant a nivell nacional a Espanya, per al proper decenni. Està fonamentada en tres eixos: la millora de la tecnològica dels vehicles, la necessitat d’infraestructures ben dissenyades i adequadament mantingudes i la formació d’usuaris responsables i ben preparats.

José María Riaño: “només si aconseguim donar valor a la formació contínua després d’obtenir el permís aconseguirem que els ciutadans apostin per millorar les seves aptituds. Per això és fonamental la certificació i creiem que el treball en aquesta línia de la DGT donarà bons resultats a mig termini “.

Font d’informació: formulamoto.es
Ramón López

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *