Netejar el filtre d’ aire de la moto

Netejar el filtre d’ aire de la moto
Netejar el filtre d’ aire de la moto

Netejar el filtre d’aire de la moto, bricolatge per fer-ho tu mateix i guia sobre que filtre d’aire existeixen i característiques de cada un.
Netejar el filtre d’aire de la moto és una de les tasques que pots fer tu mateix amb facilitat i que a més és molt agraït. No necessitaràs res a la teva pròpia moto no tingui a la seva bossa d’eines, una mica de paciència i declarar la guerra a la brutícia.

Què fa el filtre d’aire de moto?

El filtre d’aire de la moto és una peça fonamental perquè aquesta faci la combustió de forma adequada, pensar que per obtenir una bona combustió i que la moto vagi fina, es precisa que la barreja d’aire i combustible es faci en la proporció adequada i demandada en cada moment. És una peça fonamental de el sistema d’admissió ja que s’encarrega de filtrar l’aire que ingressa als carburadors o injectors segons el caso.Imaginaros que passaria si recollíssim l’aire de l’ambient sense filtre, per exemple a la primavera on el pol·len és abundant o els molestosos mosquitos.Si tot això entrés als injectors, és fàcil imaginar el que succeirà …

El filtre d’aire va recollint tot el que no és aire i el va deixant en el material d’què està compost, però arribarà un moment en què tindrà tanta brutícia que hi haurà dificulta perquè l’aire passi, afectant el sistema d’admissió, a l’consum de combustible i fins i tot a l’rendiment de l’motor. Per això és tan important la seva neteja o canvi si correspon.

Quins requisits mínims ha de tenir un filtre d’aire de moto?

Com més aire entre molt millor, això està clar, perquè això es traduirà en una combustió ideal, en un motor que lliurarà tota la seva potència amb vigor i per descomptat en una resposta de l’accelerador immediata. Però això ja ens ha quedat clar que no ha de ser a qualsevol preu. Per això cal anar amb compte amb què filtre posem. Hi ha filtres de paper econòmics que efectivament retenen les impureses però de la mateixa manera l’entrada d’aire, ja que les obertures són tan petites que es restringeix el flux de l’aire. També hi ha l’altre cas, que les obertures són tan grans que entra de tot. Si us fixeu, a la fin un acaba arribant a la conclusió que els filtres de paper no són la millor opció, òbviament per la seva pròpia essència, es tracta per explicar-ho d’una forma senzilla, d’un plec de paper amb foradets que va retenint les impureses.

Quins tipus de filtres d’aire de moto hi ha?

Filtre d’aire de moto de paper

És el més habitual i la raó és senzilla, són els més barats. No són com hem dit la millor opció, no es poden rentar o netejar per raons òbvies. Tenen una vida útil limitada que sol rondar els 40.000 kms. si no vius a una zona on es respiri molta pols i les carreteres estiguin en bon estat.

Hi ha gent que els treu i els fica l’aspiradora o aire comprimit, MAI NETEJAR EL FILTRE D’AIRE DE LA MOTO AMB ASPIRADORA O AIRE COMPRIMIT, les possibilitats de fotre de el tot el filtre són moltes, pots provocar un dany irreparable.

Si estàs entestat a netejar pots passar un drap humitejat amb aigua i detergent i passar-ho pel costat exterior (Per on hi ha la merda), mai pel costat interior. Després ho seques completament. No és la millor opció però al menys et aguantarà una mica més el filtre. El nostre consell és que si el filtre és d’aire, no et fiquis en “fregaos” i ho canviïs quan dicti el fabricant. Neta també l’habitacle on s’allotja el filtre que segur aquesta amb pols. I quan ho tornis a col·locar, revisa que la goma que segella el filtre amb la caixa estigui en bon estat i que vagi bé posada. Com deixis un buit per on es fiqui la brutícia, estem fotuts.

Filtre d’aire de moto de cotó

El millor filtre sense cap dubte. El que fa és treballar per capes, no com el de paper que és tot superficial, el cotó aquesta situat de tal manera que varia el seu nivell de retenció de partícules a més està dissenyat de tal manera que l’aire flueix pels voltants de la fibra mentre que la brutícia impacta en les fibres i la seva superfície oliosa.

Els filtres de cotó es fabriquen per pràcticament totes les motos, japoneses, europees, xineses o extraterrestres. Els fabricants d’aquests filtres fan proves per optimitzar el rendiment i de fet nosaltres mateix en el seu moment ho vam comprovar en banc de potència. o és cert que siguin eterns, en cada rentada es van perdent capes de cotó però no tens que preocupar-te, et vas a cansar de netejar-los i encara seguiran funcionant bé. Al mercat es venen kits de neteja d’aquests filtres que és el recomanable perquè són filtres cars, però la veritat és que els pots rentar amb gairebé qualsevol cosa, el que no has és flotarlos ja que el que segurament succeeixi és que peguis la brutícia a el cotó i no hi hagi manera de llevar-ho.

Filtre d’aire de moto d’esponja

Són d’ús freqüent en les motos de camp, sol tractar-se de filtres molt restrictius a l’entrada de qualsevol cosa, pensar que aquestes motos estan tot el dia rodant entre pols o fang. El funcionament és similar a el filtre de cotó, solen portar també una capa d’oli per atrapar les partícules, aquesta disposa capes que van incrementant la seva densitat fins arribar a un punt en què l’aire passa amb les justes. Se solen disposar a l’contrari que en una moto esportiva per posar un exemple, en zones de fàcil accés perquè es retiri i es renti fins i tot després de cada ús. Es renten com els de cotó, amb gairebé qualsevol cosa, un cop rentats es deixen assecar i després una mica d’oli en esprai. Cura a l’muntar-lo i llest per funcionar.

Què filtre d’aire de moto comprar?

Bé, aquí no ens paguen per assenyalar tal o qual marca, encara que per descomptat que ens agradaria, que aquesta la cosa molt “malalta” en els mitjans d’Internet. Però dins de totes les marques que hi ha de filtres, nosaltres sense dubtar-ho et recomanem que si la teva moto és de carretera et gastis en un bon filtre de cotó, en marques ens inclinem per K & N o BMC que no tenen res a demostrar perquè porten anys en el mercat. Si us decidiu per un filtre de cotó de moto, heu preguntar a la botiga si la moto necessita ajust en carburació o injecció, també cada quant temps recomanen rentar-lo, que kit de neteja suggereix el fabricant i que grau de filtració té.

Si tens algun consell o comentari que pugui servir d’ajuda a millorar la informació sobre els filtres d’aire de moto, si us plau fes-ho en els comentaris, tots ho agrairem.

 

 

Font: http://www.portalmotos.com/