Consells per al manteniment hivernal de la bateria de la nostra moto

Consells per al manteniment hivernal de la bateria de la nostra moto
Consells per al manteniment hivernal de la bateria de la nostra moto

Amb l’arribada de l’hivern molts són els que opten per “aparcar” la moto durant un temps més o menys llarg, fins a l’arribada de temperatures més càlides, i és per això que convé guardar una sèrie de mesures de cura o atenció amb les bateries dels nostres vehicles per evitar un deteriorament insalvable o problemes a l’hora de la posada en marxa.

Una de les principals recomanacions, si el nostre aparcament compta amb endolls propers, seria la instal·lació d’un adaptador per a la recàrrega ràpida de la bateria que es pot comprar fàcilment en multitud de pàgines d’accessoris per internet i que és un simple dispositiu connectat als pols positiu i negatiu de la nostra bateria en un extrem i un connector específic en l’altre extrem per poder fer les pertinents recàrregues més o menys cada quinze / vint dies.

Aquesta és la millor opció per mantenir sempre a punt la bateria de la nostra moto, però si no disposem d’endolls a l’aparcament en el qual es trobi la moto les opcions a estudiar són dos diferents.

Però abans, si la nostra moto disposa de sistemes d’alarma o revisió electrònic de l’encesa, normalment sempre hi ha un consum i abans de desconnectar la bateria haurem de “enganyar” a el sistema, cosa que es pot fer d’una manera molt fàcil ja que abans de desconnectar la bateria posarem la nostra moto en la manera d’encesa, amb el contacte donat i llista per “estrènyer” el botó d’arrencada. Serà en aquest moment quan puguem procedir a desconnectar el pol negatiu de la bateria o a desmuntar-la, les dues opcions que proposem a continuació.

Amb aquesta senzilla operació la moto no detectarà un ús fraudulent de la mateixa o intent de robatori i es podrà fer l’operació sense cap tipus de problema, i serà important fer la mateixa operació quan anem a muntar la bateria, és a dir, a l’arribar a la nostra moto posarem la clau de contacte en posició d’arrencada i llista per a donar a el botó abans de muntar la bateria o connectar el pol negatiu.

Com dèiem una de les opcions, la primera i la més senzilla, seria desconnectar el pol negatiu de la bateria i amb això salvaguardar la mateixa fins a la seva següent ús, tot i que nosaltres recomanem una altra opció, que és la de desmuntar la bateria del seu emplaçament per tenir-la a casa, on de tant en tant podem recarregar la mateixa per tenir aquesta important peça sempre en unes condicions òptimes per al seu següent ús.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *