10 trucs útilsper anar segur a la teva moto o scooter

10 trucs útilsper anar segur a la teva moto o scooter
10 trucs útilsper anar segur a la teva moto o scooter

Com frenar de forma eficaç amb l’scooter

El motiu fonamental que allunya molts usuaris potencials de moto o scooter, sobretot als propietaris del carnet de cotxe, és la possibilitat de patir una caiguda. Res ni ningú et pot garantir que no passi, però com molt bé diu la dita, “home previngut val per dos”. El secret és sempre pilotar amb seguretat i de forma intel·ligent.

Ja puguis utilitzar la teva moto o scooter només per motius pràctics (per al teu treball diari, anar a estudiar, moure’t a la ciutat …) o per aprofitar aquesta sensació de gaudi amb la qual únicament un vehicle de dues rodes et pot obsequiar, el cert és que el revers de la moneda de poder patir una caiguda sempre hi és present. De vegades serà inevitable, com ho és en tants altres ordres de la vida, una cosa tan obvi com si poses tot el possible de la teva part, les possibilitats de tenir un contratemps es reduiran i fins i tot desapareixeran.

Són algunes idees que et poden resultar més que útils en la teva vida sobre dues rodes. Deia Aristòtil que “som el que fem cada dia, de manera que l’excel·lència no és un acte, sense un hàbit“. Volem que estiguis més preparat amb la teva relació amb tot el teu entorn a la “jungla d’asfalt”.

Moltes d’aquestes propostes seran més que òbvies, però potser no t’havies parat mai a pensar sobre elles. L’objectiu que t’ajudin al manillar, ja sigui pel sentit comú o mitjançant l’experiència.

CLAUS BÀSIQUES PER A MANTENIR LA SEGURETAT A LA TEVA MOTO O SCOOTER

– Pensa malament i encertaràs: Segueix aquesta màxima amb la resta d’usuaris de la carretera. Aquesta tècnica defensiva dóna molt bons resultats perquè permet anticipar-te moviments, diguem, hostils.

– Deixa el teu ego a casa: Val que tinguis la moto més neta, més bonica i millor equipada de la teva província, però a l’únic que li interessa que siguis el més ràpid en ciutat o fora d’ella és a la policia i al jutge. Pensa-ho.

– Actua com si fossis invisible: Sobretot si has muntat amb moto amb assiduïtat, però, lògicament, també si ets conductor de cotxe, segur que has viscut aquesta situació en què el propietari del quatre rodes diu al de dues rodes “no t’he vist “. Pren nota i, efectivament, actua com si per a la resta fossis invisible i no existissis, encara més en ciutat. Si un cotxe pot quedar ocult en els punts morts dels retrovisors d’un altre cotxe, imagina’t una moto.

– Posa la màxima atenció: Tots sabem que la model del cartell està impressionant i encara t’estàs preguntant si el que porta posat és una minifaldilla o un cinturó, o en el cas d’elles, si els músculs que treuen el cap sota el melic al “miss univers “de torn són reals o simple photoshop. Però mentre inverteixes temps en les teves conclusions, pots estar aproximant a un problema més greu que aquestes meres dubtes tèxtils o anatòmiques, i a una velocitat de la qual només seràs conscient quan vulguis accionar els frens.

– Paciència: No és possible estar en peu de guerra un quilòmetre sí i un altre també. En situacions com les ciutats asiàtiques amb milions de scooter en els seus carrers potser és obligatori, però en el nostre món no. En cas que actuïs així, et pots portar les pitjors conseqüències. Ser benevolent és, de vegades, difícil, però sol ser una aptitud amb resultats més positius.

10 útiles trucos para ir seguro en tu moto o scooter

– Mantingues la calma: Avançar cotxes al doble de la velocitat a què circulen aquests o anar canviant de carril constantment (per descomptat, sense senyalitzar abans), et pot arribar a fer sentir un estat d’ànim de superioritat i autoconfiança que no pot ser sempre rendible a llarg termini. Estàs buscant problemes i els acabaràs trobant.

– Sigues conscient de les teves limitacions físiques: Si medeixes “un metre i mig”, no és aconsellable que et compris un model amb la major altura de seient del seu segment. Hi ha d’haver altres alternatives que et complicaran menys la vida en el dia a dia a la ciutat, on tenir sempre el ple control de la teva moto o scooter és vital.

– La quarta dimensió: Si has passat de conduir el teu cotxe a una moto gràcies a la convalidació entre carnets, has de tenir en compte que els conductors de cotxe no imaginen l’agilitat o l’acceleració que podem assolir amb la nostra moto o scooter. Els estàndards espai-temps no són els mateixos i aquesta diferència d’apreciacions pot ser causa d’accidents.

– Centra’t en què estàs conduint: Està demostrat que la majoria dels accidents en ciutat ocorren durant els primers 15 minuts de la conducció, a una mitjana de 60 km / h, a una intersecció i de tornada a casa. Un recorregut així és el teu de cada dia? Mantingues el teu cap clar per al que realment importa quan vas sobre la teva moto o scooter: arribar al teu destí sense imprevistos.

– Pensa abans d’actuar: Si portes un cotxe davant que va a menys de la meitat de la velocitat permesa en aquesta via, és més que probable que tingui les seves raons, com per exemple, que no sap on és. El cas és que pot girar de manera inesperada en l’últim moment … just quan anaves a avançar-? Tingues-ho en compte. Pensa.

Font d’informació:
Ramón López
http://formulamoto.es/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *